HomeResources - Legit

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/1-1080x720.png

“Nuk ka asgjë të re nën këtë diell” është një proverbë që nuk i shkon fort për shtat shpirtit të sipërmarrësve, e veçanërisht themeluesve të startup-eve që përdorin teknologjinë për ofrimin e produkteve dhe/ose shërbimeve në treg.  “Softueri po përpin botën.” – Mark Andreessen, Sipërmarrës amerikan  Kjo fjali ndoshta mund të tingëllojë si loja pac-man...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/Pronesia-Intelektuale-1080x720.png

Ne nuk jemi ekspertë të aromave, ama mund ta dallojmë me kilometra larg ekspresin perfekt – mjaftueshëm të hidhur dhe pak të karamelizuar. Meqë ra fjala, gëzuar ditën e ekspresit! (Amerikanë, gëzuar ditën kombëtare të ekspresit!) Ekspertët e fushës numërojnë me dhjetëra aroma dhe shije kafeje. Megjithatë, ky nuk ishte qëllimi kryesor i Luigi Bezzera-s...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/A-jane-e-njejta-gje-TM-dhe-®--1080x720.png

Studiuesit e ligjit nuk i kontrollojnë etiketat e rrobave për të parë gradën e këshillueshme të larjes në lavatriçce. Kusho që ka studiuar pak (ose shumë) pronësi intelektuale, pasi kërkimit në brendësi të teshave për një shenjë TM ose ®, përfundon duke thënë “Aha, e dija!”.  Zakonisht, këtë pasthirrmë nuk e kupton asnjë nga familja...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/Po-Themelon-Shoqeri-Tregtare-Harto-ne-5-minuta-Statutin-te-Legit-1080x720.png

Çfarë është Statuti i një shoqërie tregtare?  Statuti është akti më i rëndësishëm për themelimin e një personi juridik si shoqëri tregtare. Legjislacioni që rregullon veprimtarinë e shoqërive tregtare në vend, parashikon se themeluesit e rinj duhet ta regjistrojnë biznesin e tyre me anë të një statuti të shkruar. Çfarë përmban një Statut?   Emrin...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/Asambleja-e-Pergjithshme-e-SHoqerive-me-Pergjegjesi-te-Kufizuar-1080x720.png

Për informacionin tuaj: Sado gjeniale të jetë ideja juaj e biznesit, përballë ligjit jeni një tjetër person juridik (ose fizik, varet si regjistroheni).  Prandaj, nëse keni themeluar një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (sh.p.k.), informacioni në vijim është me shumë vlerë për ju!  Marrim këtë rast: Isa dhe Ismaili vendosin të themelojnë një sh.p.k. në...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/9-Kushtet-Thelbesore-te-Kontrates-se-Qirase-1080x720.png

Çfarë është një kontratë qiraje?   Një kontratë qiraje është një marrëveshje midis qiradhënësit – personi që mundëson dhënien me qira të një prone, dhe qiramarrësit – personi që merr me qira pronën kundrejt një pagese. Sipas Kodit Civil, kontratat e qirasë mundësojnë: Marrja me qira e sendeve të pronave të paluajtshme me natyrë bujqësore...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/3-Keshilla-Ligjore-qe-Elon-Musk-do-ti-Kishte-Parasysh-Po-te-Ishte-Punedhenes-Shqiptar-1080x720.png

Elon Musk, ose ndryshe aksioneri kryesor i Twitter-it, dukshëm i ka trazuar ca ujëra që prej zyrtarizimit të blerjes së aksioneve të shoqërisë.  Teksa je duke lexuar këtë artikull, Musk mban vendin e parë në Google Trends dhe shqetësimet e punonjësve të Twitter-it se mos ndoshta krejt papritur, largohen nga puna. Në këtë ekonomi, me...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/11/3-Keshilla-Ligjore-qe-Elon-Musk-do-ti-Kishte-Parasysh-Po-te-Ishte-Punedhenes-Shqiptar-1080x720.png

Elon Musk, ose ndryshe aksioneri kryesor i Twitter-it, dukshëm i ka trazuar ca ujëra që prej zyrtarizimit të blerjes së aksioneve të shoqërisë.  Teksa je duke lexuar këtë artikull, Musk mban vendin e parë në Google Trends dhe shqetësimet e punonjësve të Twitter-it se mos ndoshta krejt papritur, largohen nga puna. Në këtë ekonomi, me...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/10/Kushtet-e-Kontratave-1080x720.png

Kur palet vendosin të lidhin një kontratë, duhet të bien dakord edhe për kushtet e saj. Kushtet e kontratave ndahen në 3 (tri) kategori: 1.Kushte thelbësore, 2. Kushte të zakonshme, dhe 3. Kushte të rastit. Çfarë janë kushtet thelbësore të kontratës?    Kushtet thelbësore janë ato kushte të cilat janë absolutisht të domosdoshme për lidhjen e...

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020