Burime LigjoreBurime për Start UpFestivali i Teknologjisë KosICT

October 11, 20210

22 dhe 23 Tetor 2021 në ambientet e “ITP Park” në Prizren do të mbahet konferenca më e madhe në rajon, në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit. Ky vit është viti i 10 -të i organizimit të konferencës më të madhe të teknologjisë në rajonin KosICT10.

Qëllimi kryesor i KosICT është të trajtojë tema të ndryshme që lidhen me teknologjinë e informacionit dhe komunikimit, të cilat janë kthyer në trende globale dhe kanë ndikuar në industri. KosICT promovon sektorin e TIK në Kosovë dhe rajon, me anë të nxjerrjes në pah të përvojave të folësve ndërkombëtarë, rajonalë dhe lokalë në të dy skenat e festivalit, Skena kryesore e IT-së, e cila do të trajtojë tema të përgjithshme dhe motivuese për zhvillimet e reja në sektor, dhe Faza BOX Developer, ku do të trajtohen tema më teknike dhe lajmet më të fundit nga lidhur me zhvillimin e softuer-ëve.

Përveç fjalimeve dhe paneleve tematike që do të jenë pjesë e skenave të KosICT, festivalit do t’i shtohen dhe aktivitete të tjerë, secili me një fokus të veçantë në theksimin e ekosistemit të plotë të TIK -ut në vendin tonë. Disa nga këto aktivitete do të jenë: Panairi i Inovacionit, panairi i kompanive Start-up i cili organizohet në partneritet me ICK-në, takime të shumta B2B, dhe takime mes kompanive vendore dhe ndërkombëtare të organizuara në frymën e Rrjetëzimit të Sipërmarrjeve Europiane (EEN), rrjeti më i madh i bizneseve në Evropë, këndi i Zhvilluesve të Ardhshëm ku fëmijët e moshës 6 deri në 16 vjeç do të prezantojnë projektet e tyre, panairi i kompanive vendore të TIK -ut të cilat kanë hapur rrugën për zhvillimin e këtij sektori, dhe aktivitete të tjera të shumta.

Në fund të festivalit, ​​do t’i jepet hapësirë komunitetit të lojtarëve (lojtarëve), ku janë planifikuar 2 turne me lojëra elektronike, i pari në Counter-Strike: Global Offensive, ku ekipet e krijuara nga kompanitë e TIK-ut në vend do të konkurrojnë dhe fituesi do të zgjedhë një kauzë bamirësie për të cilën do të dhurohet çmimi i mbledhur në formë monetare, ndërsa turneu i dytë do t’i kushtohet ekipeve sportive profesionale elektronike DOTA 2 nga vendi dhe rajoni ku do të ndahen 3000 EURO si çmime për 3 vendet e para.

Gjatë 9 edicioneve të fundit të kësaj konference, më shumë se 9500 pjesëmarrës të sektorit të TIK -ut patën mundësinë të dëgjojnë dhe mësojnë gjëra të reja nga ekspertët e fushave përkatëse, si Transformimi Digjital, e ardhmja e Nënkontraktimit, Sipërmarrja, Interneti; Financimi i Turmës, Inovacioni i Hapur, etj.

Biletat mund t’i blini këtu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020