BloguBurime LigjoreGëzuar Ditën e të Mësuarit Online!

September 15, 20210

Data 15 Shtatori i atribuohet aftësisë së njerëzve për të mësuar online. Me fjalë të tjera, sot është 5 vjetori i Ditës së të Mësuarit Online.

Nevoja për një sistem edukimi u konceptua që prej zhvillimeve të qytetërimeve të para. Më pas, zhvillimi i shpejtë i teknologjisë solli burime të reja dhe ndryshoi metodat tradicionale të të mësuarit. Sidoqoftë, ishte pandemia ajo që sa hap e mbyll sytë bëri që e gjithë bota të kalonte online.

Në ditët e sotme studentët kanë mundësi të ndryshme për të mësuar online. Nga kurset e specializuara, shkollat ​​sezonale dhe trajnimet – deri tek studimet bachelor ose master – ata mund të regjistrohen online, në çdo kohë, nga komoditeti i shtëpisë së tyre.

 

Cili është qëllimi i edukimit?

Ta bëjë botën një vend më të mirë dhe më të lehtë për të jetuar! Edhe pse kjo, mund të jetë rruga më e gjatë.

Konsideratë e veçantë: Ky postim nuk ka për qëllim hapjen e diskutimeve filozofike. Nga ana tjetër,  nuk mund të mos jemi përgjegjës për të përcjellë atë që dimë. “Është e lehtë t’i vështirësosh gjërat, por e vështirë për t’i thjeshtësuar ato.” Megjithatë, disa gjëra janë të vërteta pavarësisht nëse besoni në to apo jo. Për shembull, nevoja për edukim të alternuar në ligj dhe teknologji. Nga libri “101 Gjërat që kam mësuar në Fakultetin Juridik” mund të themi se ligjet ndryshojnë dhe Universitetet duhet të përmirësojnë metodat mësimore.

Të interesuarit që duan të artikulojnë mantrën latine sapere aude, mund tëgjejnë njoftimet më të fundit për shkollat ​​online këtu.

Kontributi i Legit për ditën e sotme është krijimi i një ure drejt një bote pa letra.

 Gëzuar Ditën e të Mësuarit Online!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020