BloguBurime LigjoreHistoriku i Gjykatës së Lartë të Republikës së Shqipërisë

May 12, 20220
http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/05/Rights-are-Power.png

Gjykata e Lartë e Republikës së Shqipërisë ka kënaqësinë të ndajë me të gjithë përdoruesit e institucionit, botimin më të ri i cili i kushtohet historisë së krijimit të kësaj gjykate nga viti 1913 deri në ditët e sotme. Ky botim është një kontribut modest në respekt të rolit që ka luajtur autoriteti më i lartë gjyqësor për krijimin e doktrinës shqiptare të së drejtës, gjatë gjithë veprimtarisë së tij 109 vjeçare.

Gjykata e Lartë ka arritur të mbledhë dhe të paraqesë të dhëna interesante, dokumenta që prezantohen për herë të parë për publikun, përfshirë këtu edhe listën me të gjithë anëtarët e këtij autoriteti, që në vitin 1920 e deri më sot.

Ky botim do të plotësohet në vijim me materiale të tjera historike, pa pretenduar të jetë një studim i mirëfilltë për historinë e drejtësisë shqiptare, e cila kërkon një angazhim më të madh e më serioz nga studiuesit e së drejtës.

Lexuesit janë të ftuar të japin kontributin e tyre me të dhëna të tjera, informacione, foto, dokumentacione që mund të vijë në ndihmë për krijimin e një botimi më të plotë, i cili do të realizohet me rastin e 110 vjetorit të Kanunit të Zhurisë. 

Botimi i plotë gjendet këtu.

Burimi: Gjykata e Lartë e Republikës së Shqipërisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020