Burime LigjoreICC: Thirrje për Aplikime

January 7, 20220

Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit e ICC-së po organizon asamblenë vjetore për të ndihmuar ekipet të përgatiten për Arbitrazhin Tregtar Ndërkombëtar Willem C. Vis të 29-të.

ICC VIS Para-Moot do të mbahet më 31 mars dhe 1 prill 2022, gjatë Javës së Arbitrazhit të Parisit, në selinë e ICC-së në Paris, Francë.

Ekipet  janë të ftuara të dërgojnë aplikimet e tyre nëpërmjet këtij link-u. Komiteti Organizativ i ICC-së do të përzgjedhë vetëm 20 ekipe. Procesi i përzgjedhjes do të nisë pas afatit të mbylljes dhe do të bazohet kryesisht në kriteret e diversitetit rajonal. Ekipet do të informohen deri në mes të shkurtit për rezultatin e aplikimit të tyre.

ICC do të ftojë 80-100 praktikues me përvojë, të cilët do të veprojnë si arbitra në asamble. Ata do të vlerësojnë performancën e studentëve dhe do të japin komentet e tyre.

Përfitimet:

  • Njohje dhe ndërveprim me studentë nga një gamë e gjerë juridiksionesh dhe sistemesh ligjore të ndryshme;
  • Komunikim dhe ndërveprim me arbitra me prejardhje të ndryshme profesionale, kulturore dhe ligjore;
  • Praktikim dhe përmirësim i aftësive advokuese; dhe
  • Përmirësim i aftësive argumentuese orale, përpara pjesmarrjes në Vis Moot virtual të Vjenës.

Si të aplikoni?

  • Aplikimet janë të hapura në faqen e tyre të internetit deri në 27 janar 2022
  • Vetëm një ekip për universitet ka të drejtë të aplikojë
  • Ekipet duhet të përbëhen nga të paktën 2 studentë
  • Pas aplikimit do të njoftoheni me një përgjigje automatike
  • Procesi i përzgjedhjes do të fillojë pas mbylljes së aplikimeve
  • Ekipet do të njoftohen deri në mes të shkurtit 2022

Për më shumë informacion vizitoni këtë link.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020