BloguBurime LigjoreKoha e Shpenzuar në Kërkim Nuk është Kurrë e Humbur Kot

July 8, 20220
http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2022/07/Dita-Nderkombetare-e-Patateve-te-Skuqura.png

E gjitha nisi me një bisedë midis stafit të Legit rreth ditës botërore të patateve. Të diplomuarit në ligj (ose studentët aktual) ja lejojnë vetes kompetencën e të folurit rreth çdo gjëje. Arsyeja është fare e thjeshtë: sepse ne na pëlqen të jemi argumentativë mbi faktet, ligjin dhe arsyetimet që sjellim për diskutim.

 “Nëse ligji është në favorin tuaj, përdorni ligjin. Nëse faktet janë në favorin tuaj, përdorni faktet. Nëse asnjëra nuk është në favorin tuaj, godisni tryezën. “

– 101 Gjërat që mësova kur studiova ligj, Vibeke Norgaard Martin

Ne nuk ju inkurajojmë të godisni tryezën. Mjafton të bëni kërkim më të zgjeruar. (Nuk do të mbeterni në baltë!)

 

A është ky një postim për ushqimin?

 

Në fakt jo! Vetëm se ushqimi është një element shumë i rëndësishëm i kulturës së secilit vend. Njerëzit krenohen me traditat e tyre kulinare. 

Ligjet – veçanërisht ato të Pronësisë Intelektuale – ofrojnë alternative të ndryshme sesi mund të mbrohet trashëgimia kulturore.

Në internet, me shumë mundësi do të humbisni në informacion, e kush e di, ndoshta mund të gjeni 1001 receta për të gatuar patatet siç duhet. Gjithashtu do të lexoni se:

  • Dita Ndërkombëtare e Patateve të Skuqura festohet më 13 Korrik.
  • Një kuzhinier belg i quan ato “patate të skuqura frankofone” sepse, me sa duket receta origjinale u ‘shpik’ nga ushtarët belg gjatë Luftës së Parë Botërore.
  • Dita Kombëtare e patateve të skuqura festohet në 14 maj, në Amerikë.
  • Ndërkombëtarisht, 24 Gushti i vitit1853 është dita kur për herë të parë në historinë e ushqimit, patatet u prenë hollë sa një fletë letre, për t’u skuqur më pas të zhytura në vaj.

Faktet janë për një jurist, ashtu sikurse është një pjatë me patate të skuqura mirë – për një kuzhinier! 

Ne jemi krenarë për faktet që kontrollojmë, prandaj, si lexues #legit duhet të dish se:

P.s: Sa herë të jeni duke shijuar një birrë të ftohtë dhe patate të skuqura, kujtoni se bashkë me to po konsumoni traditë dhe histori!

Gëzuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020