Burime LigjoreLëvizja Ndërkombëtare Europiane: Sfidat e Sundimit të Ligjit në Evropë

November 15, 20210

Të mërkurën, në 17 Nëntor 2021, nga ora 12:15-13:30 CET, Lëvizja Ndërkombëtare Europiane do të organizojë një ngjarje online me temën “Sfidat e sundimit të ligjit në Evropë”, ku  një panel i dedikuar do të ndajë mendimet e veta.

Në një kohë kur Evropa po përballet me shkelje të sundimit të ligjit, po vihen në provë mjetet e saj për të adresuar sfida të tilla. 

Shteti i së drejtës ka shërbyer si një gur themeli për ndërtimin e komunitetit që prej fillimit të projektit evropian, dhe është ende një nga parimet themelore të bashkimit të shteteve.

Megjithatë, në disa raste, qeveritë e shteteve anëtare dhe joanëtare e kanë vënë në diskutim sundimin e ligjit në juridiksionet e tyre.

Si institucionet evropiane, ashtu edhe organizatat e shoqërisë civile, luajnë një rol themelor në mbrojtjen e parimeve të sundimit të ligjit dhe puna e tyre duhet të mbrohet dhe të mbështetet në formësimin e së ardhmes së Evropës.

Duke bashkuar këndvështrimet e aktivistëve, përfaqësuesve të shoqërisë civile dhe figurave kryesore politike, panelistët do të ndajnë pikëpamjet e tyre mbi sfidat dhe gjendjen e sundimit të ligjit në Evropë dhe se si ata mund të nxisin angazhimin dhe ndryshimin e qytetarëve.

Pjesmarrja është falas, por kërkohet regjistrim paraprak në këtë link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://blog.legit.al/wp-content/uploads/2020/12/logit-white-red-icon.png
Tirana, Albania & Pristina, Kosovo
+ 355 69 634 0059
info@legit.al

Follow us:

STAY INFORMED

Subscribe


Legit.al. Calls may be recorded for quality and training purposes.

Copyright © Legit 2020