Seriale për Entuziastët e Ligjit


Njerëzit kanë votuar për serialet e tyre të preferuara ligjore dhe këtu do gjeni një listën e atyre më të shikuara dhe më të pelqyera që jane prodhuar ndonjëherë. Një gjë është e sigurt: Ju do të ndiheni si një avokat/e në fund të çdo seriali.

Mike Ross është një djalë i ri i që nuk e vazhdoi fakultetin e drejtësisë por që herë pas here punon si provimdhënës për studentët e tjerë në këmbim të parave. Episodi i parë fillon me Ross duke u arratisur nga disa shpërndarës droge. Ai përfundon duke bërë një intervistë të rastësishme pune me një nga mbyllësit më të mirë ligjorë të qytetit të Nju Jorkut, Harvey Specter. Harvey është i impresionuar nga aftësia e Mike për të mësuar përmendësh detaje të ndërlikuara dhe i jep atij një shans të madh duke e punësuar menjëherë. Ata të dy kanë shumë për të mësuar nga njëri -tjetri: Mike mëson të praktikojë avokatinë në praktikë, ndërsa Harvey mëson nga simpatia dhe lidhja e fortë me klientët që Majk tregon në çdo çështje. Kjo e ndihmon Harvey të kuptojë pse ai dëshironte gjithmonë të studionte drejtësi . Sidoqoftë, ata gjithashtu duhet të ruajnë sekretin që Mike nuk është i diplomuar në Harvard nga punonjësit e tjerë në firmë, Rachel, Jessica, dhe Louis.

Gruaja e Mirë (The Good Wife) është një dramë për Alicia Florrick, e cila i ka kushtuar gjithë jetën e saj të qenit një grua dhe nënë e mirë. Burri i saj, Peter Florrick, është një ish -avokat i shtetit për Cook County. Jeta e saj paqësore kthehet përmbys kur del në pah jeta publike poshtëruese e seksit e burrit të saj dhe korrupsioni politik i tij. Ai përfundon në burg dhe Alicia lihet të kujdeset për fëmijët e vetme. Për të siguruar jetesën për familjen e saj, ajo vendos të hyjë përsëri në fuqinë punëtore. Pas shumë vitesh si shtëpiake, ajo gjen një punë si një ndërgjyqëse në një firmë ligjore të quajtur ‘’ Stern, Lockhart & Gardner’’. Peter kalon shumë kohë duke u përpjekur të apelojë dënimin e tij, por a do ia arrijë?

Annalize Keating është një profesoreshë e mirë e ligjit. Në fillim të semestrit ajo u premton studentëve të saj që t’i mësoje si të mos kapen duke kryer një vrasje. Bazuar në përgjigjet e studentëve, ajo zgjedh pesë studentë për ta ndihmuar atë në çështje në praktikë. Me të mbërritur në shkollë, të gjithë njoftohen se Lila Stangard, një vajzë e re, ka humbur. Ajo më vonë gjendet e vdekur në një rezervuar uji. Të gjithë janë të dyshuar dhe vdekja e saj jo vetëm që do të ndryshojë shumë jetë, por gjithashtu do të çojë në një seri vrasjesh.

Cili është seriali juaj i preferuar? Cili është personazhi juaj i preferuar?

Na thoni në komente!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *